برای مهاجرت به کانادا نیاز به اطلاعات اولیه جامع و کافی داریم تا بتوان بر پایه آنها بهترین تصمیم را اتخاذ کرد. از دیدگاه برخی افراد مهاجرت های کم هزینه بهترین شیوه ی مهاجرت هستند و برخی دیگر سریع ترین راه ها را برای مهاجرت از کشوری به کشور دیگر انتخاب می کنند. در این مقاله سعی داریم تمام راه های ممکن مهاجرت به کانادا را بررسی کنیم تا شما بتوانید به راحتی مناسب ترین شیوه را برای خود انتخاب کنید.
1. مهاجرت به کانادا از طریق Express Entry
کانادا یکی از مهاجرپذیرترین کشور های جهان و دارای پتانسیل کافی برای جذب نخبگان و مدیران سراسر دنیاست، این موضوع کانادا را ملزم به داشتن سیسنمی جامع و کامل برای مهاجران کرده است.از مهمترین برنامه هایی که مورد توجه بسیاری از متقاضیان سراسر دنیاست برنامه اکسپرس اینتری است. همانگونه که در نمودار زیر مشهود است سهمیه آن رو به افزایش است. سهمیه اقامتی جدید دولت کانادا در سال 2020، 340,000خواهد شد.
با محبوب شدن کانادا بعنوان مقصدی امن و مناسب برای مهاجران ، از سال 2015، برنامه اکسپرس اینتری (Express Entry) فدرال محرک اصلی ورود مهاجران به کانادا می باشد. این برنامه شامل سه دسته است:
نحوه کار اکسپرس اینتری بر اساس امتیاز است. این سیستم رتبه بندی جامع (CRS)، بر مبنای شاخص هایی متفاوت همچون تحصیلات، سوابق کاری و مهارتی ، سن و مهارت زبان انگلیسی و زبان فرانسوی به متقاضی امتیاز می دهد. متقاضیان با تشکیل پرونده و ثبت امتیاز در سیستم جامع آن در دست بررسی قرار میگیرند . پس از بررسی، اداره مهاجرت کانادا برای متقاضیانی که دارای امتیاز بالاتری هستند دعوتنامه صادر میکند.
دسته اول: تجربه کار کانادایی Canadian Experience Class (CEC)
این برنامه فرصتی برای آندسته از افرادی است که دارای تجربه کار در کانادا هستند و اکنون قصد دریافت اقامت دائم کانادا (PR) را دارند.، شرایط استفاده از این برنامه به شرح زیر است.
دسته دوم: کارگر ماهر فدرال Federal skilled Worker Class (FSWC)
این برنامه ویژه متقاضیان دارای تجربه کار حرفه ای , با مهارت می باشن. پیش شرط های این برنامه وجود صلاحیت فردی و پیشنهاد کار از کارفرمای کانادایی می باشد. متقاضیان اخذ اقامت کانادا بر پایه شاخص های زیر مورد ارزیابی قرار می گیرند.(امتیاز مورد نیاز در این زمان 67 از 100 است.)
دسته سوم: شاغلان ماهر فدرال(Canada Federal Skilled Trades Class (FSTC
اگر مایل به اخذ اقامت دائمی کانادا بر پایه صلاحیت کسب و کار مهارتی می باشید این برنامه را انتخاب کنید. متقاضیان این دسته مهاجرتی نیز بایستی ازهمان طریق سیستم اکسپرس اینتری اقدام نمایند. شرایط برخورداری از این برنامه به شرح زیر است.
2. مهاجرت به کانادا ار طریق برنامه کارآفرینی یا سرمایه گذاری در کبک
برنامه سرمایه گذار کبک نیز به خاطر شرایط متفاوت که در ذیل آمده همراه با برنامه های معروف دیگر کانادایی همانند سیستم اکسپرس اینتری مورد استقبال زیادی قرار گرفته است.
3.مهاجرت به کانادا از طریق برنامه ویزای استارت آپ کانادا ( Start-up Visa Program)
4. مهاجرت به کانادا از طریق برنامه استانی (Provincial Nominee Program PNP)
هر استانی در کانادا برنامه های مهاجرتی خاصی بر مبنای نیاز آن استان دارد. این برنامه گروه های خاصی مانند دانشجویان، تجار، کارگران ماهر، مهندسان و ... را هدفگیری می کند. علاوه بر داشتن دیگر زیر بایستی متقاضیان قصد زندگی در همان استان یا قلمرو را هم داشته باشند. درخواست ها جهت اخذ اقامت دائم کانادا تحت برنامه PNP هم از طریق اکسپرس اینتری و هم از طریق کاغذی امکانپذیر است.
5.مهاجرت به کانادا از طریق برنامه خود اشتغالی ( Self-employed)
هنرمندان و ورزشکارانی که سابقه ی کاریبسیار قوی و مستند دارند می توانند با ارائه ی مدارک معتبر خود برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنند و به عنوان فرد خود اشتغال یا Self-employed وارد کشور کانادا شوند. این برنامه شرایط متفاوتی از برنامه اکسپرس اینتری دارد متقاضیانی که دارای سابقه کار می باشند توسط شاخص های گزینشی مثل سابقه کار، تحصیلات، سن و سال، توانایی های زبانی، و سازگاری مورد ارزشیابی قرار می گیرند.
6.مهاجرت به کانادا از طریق برنامه پرستار های خانه(Caregiver)
مراقبت از کودکان و یا مراقبت از بیماران کانادایی. پرستاران و پیشخدمت های با سابقه نیز شانس اخذ اقامت دائم کانادا با شرایط حداقل 24 ماه استخدام تمام وقت یا 3,900 ساعت کار تمام وقت را دارند.
7.مهاجرت به کانادا از طریق برنامه اسپانسری خانواده( Family Sponsorship )
مقیمان دائم کانادا ( بالای 18 سال) می توانند با شرایط ذیل حامی خویشاوندان خود مانند همسر، نامزد، والدین، فرزندان، پدربزرگ و مادر بزرگ جهت اخذ اقامت دائم آنها شوند.
داشتن دانش کافی در حیطه ی زبان انگلیسی برای اکثر برنامه های مهاجرتی از شروط اصلی و لازم برای تحصیل و کار در کانادا است. در واقع می توان گفت که بدون در دست داشتن مدرک زبان حتی با داشتن بالاترین امتیازها برای کار یا تحصیل در کانادا ، پرونده ی شما قابل بررسی نخواهد بود. متقاضیان بایستی دارای یکی از مدارک امتحانات معتبر زیر باشند.
اقامت موقت در کانادا
علاوه بر روش های مهاجرتی که بیشتر به ان اشاره کردیم ، افراد زیادی نیز هر ساله به صورت موقت به کانادا وارد می شوند. از جمله این راه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این ویزاها مستقیماً منجر به دریافت اقامت دائم کانادا نمی شوند. اما داشتن چنین ویزاهایی شانس بالایی را برای افراد جهت دریافت اقامت دائم کانادا فراهم می آورد. به طور مثال افرادی که به مدت یک سال در کانادا کار می کنند می توانند از طریق برنامه تجربه کار کاناداییCanadian Experience Classبرای دریافت اقامت دائم اقدام کنند. دولت کانادا همچنین برای کسانی که در دانشگاه ها و کالج های کانادا تحصیل کرده اند برنامه ای را تحت عنوان Post Graduate Permit در نظر گرفته است که به آن ها این امکان را می دهد که پس از تحصیل در کانادا بمانند و شغل مورد نظر خود را بیابند.